APK keuring

APK-Oldenzaal is dé specialist in onafhankelijke APK en autokeuringen van voertuigen tot 3500 KG.

Een APK is een momentopname, de Algemene Periodieke Keuring vervangt geen onderhoudsbeurt. Gebreken die er op korte termijn aan komen, maar niet tot afkeur leiden, worden aan u gemeld. Dat vindt APK Oldenzaal wel zo eerlijk en transparant. Dan weet u waar u aan toe bent.

Doordat onze werkplaats is uitgerust met moderne apparatuur is deze geschikt voor alle voertuigen tot 3500 KG, zoals:

 • Personenauto
 • Bedrijfswagen, bedrijfsbus, bakwagen
 • Camper / kampeerauto

De hefbrug heeft een hefvermogen van 5 ton met een rijbaanlengte tot 5,70 meter, is 3 meter breed en is uitgerust met een 3 tons brugkrik.
Onze werkplaats heeft voldoende hoogte voor grote campers en bakwagens op de brug.

U kunt bij ons terecht voor een snelle en betaalbare APK keuring, reparaties, klein en groot onderhoud van alle automerken, bandenservice, bandencheck en opslag van winterbanden en zomerbanden.

Ons motto:

Wij adviseren, u bepaald.
Wij zijn:
* onAfhankelijk
* onPartijdig
* onKostenbesparend

Geen consessies aan kwaliteit en toch gewoon betaalbaar.

Wanneer APK keuren?

Als u een auto in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw auto APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit.

Eerder APK keuren

Wilt u niet op het allerlaatste moment uw APK-keuring regelen? Dat hoeft niet, want u kunt uw voertuig al vanaf 2 maanden vóór de APK-vervaldatum opnieuw laten keuren. De nieuwe APK-vervaldatum blijft dan hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden). U hoeft het voertuig de volgende keer dus niet 2 maanden eerder te keuren.

Bijvoorbeeld: Uw APK vervalt op 16 augustus 2020. Als u uw voertuig laat keuren in de periode tot maximaal 2 maanden vóór de APK-vervaldatum, tot op maximaal 16 juni 2020, dan blijft de nieuwe APK-vervaldatum hetzelfde (16 augustus) plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden). Laat u uw auto meer dan 2 maanden voor de vervaldatum (op 15 juni 2020 of daarvoor) keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum (15 juni of eerder) plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden).

Momentopname

De APK is een momentopname. Deze keuring geeft u geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

Tip

Krijgt u het APK formulier, controleer dan of er rechtsboven adviespunten / reparatiepunten vermeld staan. Dit zijn punten die het aankomende jaar aandacht behoeven.

Hieronder een aantal adviespunten waarop u moet letten:

BandenBanden

 • De banden maken het contact met de weg en bepalen voor het grootste deel de wegligging, rijcomfort en ook brandstofverbruik. Het is dan ook een belangrijk aspect als het om veiligheid gaat. Op het Europese label voor nieuwe autobanden vindt u het brandstofverbruik, de grip op nat wegdek en het (buiten)geluid.
 • Wissel seizoensbanden op tijd of neem All-season banden.
  Wissel zomer- en winterbanden aan het begin van het seizoen. Dit verhoogt de veiligheid en helpt het milieu.
  Kiest u voor All-season banden? Let dan op het sneeuwvloksymbool op de zijkant. Banden met dit symbool zijn in een aantal landen in de winter verplicht.
 • Controleer om de maand de bandenspanning.
  Zo’n 60 % van alle auto’s rijdt met te lage bandenspanning. De juiste bandenspanning zorgt voor meer grip en een kortere remweg. Dit verhindert de kans op een ongeval en u bespaart bovendien brandstof en vermindert de uitstoot van Co2.
 • Meet geregeld de bandprofieldiepte.
  Autobanden slijten en hiermee verliezen ze profieldiepte. Dit vermindert de grip op een nat wegdek. De kans dat uw voertuig slipt, is dan groot. De minimaal vereiste profieldiepte is 1,6 mm. Neem nieuwe banden voor dat minimum is bereikt. Meet zelf de diepte met een profieldieptemeter, of laat uw banden door ons controleren.

ruitenwisser Ruitenwissers en sproeivloeistof

 • Controleer geregeld de ruitenwissers en sproeivloeistof.
  Ruitenwissers slijten snel, vervang ze voor ze er versleten uit zien. Ze zijn essentieel voor een goed zicht en uw veiligheid.
  Vergeet ook niet regelmatig uw ruitensproeiervloeistof te controleren, voorkom dat u zonder komt of dat het gaat bevriezen.

koplampVerlichting

 • Controleer de verlichting.
  Goed zicht op de weg is onmisbaar en verlichting is ook nodig om gezien te worden.
  Bij zicht minder dan 200 meter mag u uw mistverlichting vóór voeren, achter bij minder dan 50 meter zicht.
  Vergeet ook niet om uw achteruitrijverlichting en remlichten regelmatig te controleren.