Onderhoud en reparatie

Uw auto is onderhevig aan slijtage en veroudering, daarom is het verstandig om uw auto tenminste 1 keer per jaar naar de garage te brengen voor onderhoud. Zo kunt u een hoop narigheid voorkomen. Tijdens een onderhoudsbeurt of APK kunnen we ook signaleren ‘wat eraan zit te komen’. Zo houdt u grip op de kosten en wordt de kans aanzienlijk kleiner dat u plotseling komt stil te staan.

Voordat wij met de werkzaamheden beginnen spreken we duidelijk af wat we gaan doen en wat de kosten hiervoor zijn. We bellen de klant als het onderhoud boven het afgesproken bedrag uit gaat komen.


Autokeuring

Bent u van plan een tweedehands auto of caravan te kopen?
Dan helpen wij u hier graag bij, voorkom een miskoop met onze aankoopkeuring

Uitgebreide proefrit
Inspectie op de brug
Uitlezen van boordcomputer
Controle binnen- en buitenzijde
Controle div. (elektrische) functies

Wij kunnen er zorg voor dragen dat alle aandachtspunten worden opgelost.

APK keuring

Wij kunnen keuringen uitvoeren aan voertuigen tot 3500 KG, zoals kleine bedrijfswagen, bakwagens, campers ….

Auto onderhoud

Om de betrouwbaarheid van uw auto te waarborgen heeft elke auto onderhoud nodig . Bij APK Oldenzaal kunt u voor alle merken terecht voor een kleine beurt of een grote beurt, banden wissel, remmen controle, e.d.


Pechhulp

Onze bedrijfswagen is uitgerust om ook onderweg hulp te kunnen bieden.

Wil uw auto niet starten of heeft u een lekke band dan kunnen wij in veel gevallen hulp op locatie bieden.

(* In overleg)

EGR / motor reinigen

EGR staat voor Exhaust Gas Recirculation: recycling van uitlaatgassen. De EGR-klep zorgt ervoor dat een deel van de uitlaatgassen (5 tot 15%) terugstroomt in het verbrandingsproces.

Bandenwissel

Elk voor- en najaar is het weer tijd voor de bandenwissel als u zomer en winterbanden heeft.

Bij buitentemperaturen onder 7°C is het verstandig om winterbanden te laten monteren. Als de temperatuur weer boven de 7°C uitkomt, kunnen de zomerbanden weer gemonteerd worden. 

Een goed alternatief is natuurlijk het gebruik van All-seasonbanden. Wij adviseren u graag welke band voor u de beste oplossing is.

Uw banden kunnen veilig en droog bij ons gestald worden in ons bandenhotel.

Caravan onderhoud

U wilt ontspannen op vakantie, als u uw caravan goed onderhouden heeft dan heeft u hier onderweg en op de camping geen zorgen over.

Ons advies is om elke twee jaar een onderhoudsbeurt te doen, zodat u zeker weet dat uw caravan, vouwwagen of camper in goede conditie blijft.

Omdat u maar enkele weken per jaar op vakantie gaat staat u er vaak niet bij stil dat de caravan, camper of vouwwagen ook regelmatig onderhoud nodig heeft. Ook stilstaande voertuigen (op de camping of in de stalling) hebben last van achteruitgang. Bovendien wordt de techniek niet ontzien tijdens de lange reisafstanden, hoge temperaturen en bergachtige omgevingen. Laat voor uw eigen veiligheid en die van anderen de caravan, camper en vouwwagen regelmatig controleren en onderhouden.

Onderhoudsbeurt caravan en vouwwagen:
Onderstel
Velgen en banden
Remmen
Gasinstallatie